Onze mensen staan altijd voor uw klaar!

Roesthuis Auto’s staat al meer dan 40 jaar bekend om klantvriendelijkheid en vakkundig advies. Ongeacht het merk staan de medewerkers van Roesthuis Auto’s garant voor perfect onderhoud, reparatie en schadeherstel van uw personenauto, camper of bedrijfswagen.

  • Onderhoud & APK

Periodiek heeft uw auto een onderhoudsbeurt nodig. Zo kunnen eventuele defecten tijdig worden herkend en verholpen. Dit is belangrijk voor uw veiligheid en kan onnodige reparaties voorkomen. Bij Roesthuis Auto’s bent u daarvoor aan het juiste adres.

Is uw auto ook aan de APK toe? Dan kunt u deze werkzaamheden bij ons ook  met elkaar combineren. APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. Als uw auto een keuring ondergaat, wordt er gekeken of het voertuig aan de wettelijke veiligheids- en milieueisen voldoet. Onthoud wel dat een keuring een momentopname is. U heeft dus geen enkele garantie dat uw auto de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden. Het is dus ook belangrijk om regelmatig een onderhoudsbeurt aan uw auto te laten uitvoeren.

Wanneer moet een auto gekeurd worden? Als u een nieuwe benzine of elektrische auto heeft, moet uw auto na vier jaar voor het eerst een APK. Vervolgens moet uw benzineauto om de twee jaar gekeurd worden, totdat hij acht jaar oud is. Na acht jaar moet uw benzineauto vervolgens elk jaar gekeurd worden. Bij een dieselauto ligt dat iets anders. Daar vindt de eerste APK bijvoorbeeld al na drie jaar plaats. Daarna moet de auto ieder jaar een keuring ondergaan. U kunt hier controleren wanneer uw voertuig gekeurd moet worden.

  • Reparaties

Bij Roesthuis Auto’s voelt u zich vertrouwd door een persoonlijk en vakkundig advies en duidelijke afspraken over de prijs en tijdsduur van de reparatie. Bij een reparatie aan uw auto geven we aan hoe hoog de kosten van de reparatie zijn en geven u een advies wat u het beste kunt doen. Tijdens de duur van de reparatie is eventueel, kosteloos (u betaalt alleen de brandstof), vervangend vervoer beschikbaar.

Onderdelen worden uitsluitend vervangen door kwaliteitsonderdelen. Dit kunnen nieuwe onderdelen zijn, maar ook gebruikte of gereviseerde. Gebruikte en gereviseerde onderdelen zijn niet alleen voordeliger dan nieuwe onderdelen, maar ook een duurzaam alternatief en dus beter voor het milieu. De aanwezige kennis bij onze ervaren monteurs en de juiste apparatuur zorgen ervoor dat wij alle reparaties vakkundig en zo snel mogelijk kunnen uitvoeren.

  • Airco-service

Airco zorgt ervoor dat u het hoofd koel houdt in de zomer. Wat veel mensen niet weten, is dat airco u in de winter ook heel goed kan helpen. Airco zorgt in de winter namelijk voor een snelle ontwaseming van beslagen ramen. Aangezien de airco er gedurende het hele jaar voor kan zorgen dat u comfortabeler in uw auto zit, is goed en regelmatig airco onderhoud belangrijk. Wij verzorgen graag de controle, het bijvullen en reiniging van uw airco.

  • Zomer- of wintercheck

Het is belangrijk om, voordat het nieuwe seizoen begint, uw auto zomer- of winterklaar te laten maken. In de winter moet de auto bestand zijn tegen het winterse weer. Denk aan winterbanden, vriesbestendige ruitenwisservloeistof of een nieuwe accu. In de zomer wilt u ook graag een beroep doen op uw airco, en rijdt u voordeliger op zomerbanden.